آرامگاه مطهر سید جعفربن موسی کاظم (ع)
آرامگاهامامزاده جعفر مربوط به سدههای ۱۰ تا ۱۳ ه. ق. است و در شهرستان مشکین شهر، بخش مشکین شرقی، دهستان لاهرود، روستای انار واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ دی ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۰۳۸۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست
آرامگاهامامزاده سید جعفربن موسی کاظم در شمال شرقی روستای انار از توابع بخش مشکین شرقی واقع شدهاست. در سالهای پیش از ۱۳۰۰ هجری شمسی این مکان عبارت بود از یک قبر که بر روی آن گلی بنا کرده بودند تا اینکه یکی از ریش سفیدان متنفذ روستای انار به نام حاج کامران باغهای همجوار این بنا را که متعلق به خودش بوده، بر آن افزوده و اتاقک کوچک گلی را به بنایی زیبا که بر روی آن گنبدی گل است، تبدیل نمود و چندین سال بعد سقف آنرا که با چوب و تخته ساخته شده بود بازسازی نمود. در بالای محراب امامزاده تاسیس بنای فعلی را سال ۱۳۰۰ شمسی نوشتهاند. در حال حاضر امامزاده سید جعفر در وسط یک باغ سرسبز و وسیع قرار گرفتهاست، مسجدی بزرگ دارد و این مسجد دارای سه درب است. قبر امامزاده سید جعفر در ضلع جنوب شرقی مسجد قرار گرفته که در بالای آن بر سقف مسجد گنبدی بزرگ بنا شدهاست.آرامگاه مطهر سید جعفربن موسی کاظم (ع) در شمال خاوری روستای انار از توابع بخش مشگین خاوری واقع شده است. در سال های پیش از ۱۳۰۰ هجری شمسی این مکان مقدس عبارت بود از یک قبر مطهر که بر روی آن اتاقکی گلی بنا کرده بودند تا این که یکی از ریش سفیدان متنفذ روستای انار به نام حاج کامران باغ های هم جوار این بنا را که متعلق به خودش بوده، بر آن افزوده و این اتاقک کوچک گلی را به بنایی زیبا که بر روی آن گنبدی زیبا است، تبدیل نمود و چندین سال بعد سقف آن را که با چوب و تخته ساخته شده بود، بازسازی نموده و بنای کنونی را ایجاد کرد.
در بالای محراب امام زاده تاسیس بنای فعلی را سال ۱۳۰۰ شمسی نوشته اند. در حال حاضر امام زاده سید جعفر (ع) در وسط یک باغ سرسبز وسیع و زیبایی قرار گرفته است. این امام زاده مسجدی بزرگ دارد که دارای سه درب است. قبر شریف امام زاده سید جعفر (ع) در ضلع جنوب خاوری مسجد قرار گرفته که در بالای آن بر سقف مسجد گنبدی بزرگ بنا شده است.
تا سال ۱۳۷۶ صندوقچه ای چوبی بر روی قبر قرار داشت اما از آن سال به بعد از بابت نذورات امام زاده، ضریح مشبک آلومینیومی تهیه شده و بر روی قبر سید بزرگوار قرار داده اند و روی خود قبر نیز پارچه ای سبز رنگ پهن کرده اند. در مدخل صحن امام زاده زیارت نامه ای نصب شده است که هر زیارت کننده طبق آداب زیارت ابتدا این زیارت نامه را می خواند آن گاه وارد حرم می شود.