جعفر ابراهیمی

جعفر ابراهیمی

زندگینامه: نام مستعار:شاهد

وی در سال ۱۳۳۰ در روستای حور اردبیل چشم به جهان گشود و تا ده سالگی در همان جا به سر برد سپس به تهران سفر کرد و در همان جا ساکن شد و تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم در رشته ریاضی ادامه داد. او مدت ده سال نویسنده برنامه‌های رادیویی بوده و مسئولیتهای مختلفی را نیز برعهده داشته است. از جمله: مسئول شورای شعر کانون پرورش فکری (از سال ۱۳۶۰ تا هنگام بازنشستگی در سال ۱۳۸۰)، سردبیر جنگ ادبی آیش، شش دوره دبیر جشنواره مطبوعات، دو دوره دبیر جشنواره کتاب کانون پرورش فکری و چند دوره داوری کتاب سال و با موسسه کیهان، صدا و سیما، حوزه‌ هنری و انتشارات امیرکبیر نیز همکاری دارد و حدود ۱۰۰ کتاب برای گروه‌های سنی مختلف به رشته تحریر درآورده است.
وی همچنین جوایز و موفقیتهای بسیاری را در زمینه آثار ادبی به خود اختصاص داده است که از بین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: یک سنگ و یک دوست: کتاب سال ۶۷، آواز پوپک: کتاب سال ۷۲، آسمان ابری نیست: برنده جایزه بزرگ کانون در سال ۷۴، آب مثل سلام: برنده جایزه بزرگ کانون، خورشیدی اینجا خورشیدی آنجا: کتاب برگزیده شورای کودک، بوی گنجشک: کتاب برگزیده سروش نوجوان، در کوچه‌های خیس: برنده دیپلم افتخار به جشنواره کانون، پلی به‌سوی شعر (فصل خون مهتاب): کتاب سال و برنده جایزه اول جشنواره کانون.

آثار:

وقتی سایه‌ها سنگ می‌شوند (نقد شعر)، پلی به‌سوی شعر (زندگی‌نامه پیامبر (ص))، زندگی‌نامه حضرت علی (ع)، حکایت اردیبهشت (زندگی‌نامه حضرت فاطمه (س)) بازنویسی قصه‌های شیرین مثنوی (۳ جلد)، بیست و هشت قصه از مصیبت‌نامه عطار، پروین (زندگی‌نامه پروین اعتصامی).

مجموعه شعر نوجوانان:

آواز پوپک، آسمان ابری نیست، بوی گنجشک، بوی کال یاس، سبزپوش مهربان.

رمان نوجوانان:

یک سنگ و یک دوست، در سوگ سهراب، در کوچه‌های خیس، شبهای بی‌فانوس.

قصه نوجوانان:

همزاد

مجموعه شعر کودکان:

آمده‌ام دوست بدارم، شعری از گربه و موش، خورشیدی اینجا خورشیدی آنجا، آب مثل سلام، مثل یاس.

رمان کودکان:

ماجراهای جوری جورتان، گلدره و گلتاج، جادوگران سرزمین بی‌سایه.

قصه کودکان:

خاله سلطان، آن شب که باران آمد، خرگوش و رودخانه، قارچها در باران.