حاج صدیف

حاج صدیف

“حاج صدیف در سال ۱۳۲۳ در یک خانواده کاملا حسینی در روستای «مجنده» از توابع مشکین شهر واقع در استان اردبیل دیده به جهان گشود از سن ده سالگی در محضر شیخ یوسف افقهی برای نوحه خوانی مشغول شد در این مدت مشوق ایشان پدر و مخصوص” مادرش بودند

مادر و پدر بزرگ ایشان نیز مدّاح بودند که پدر بزرگ ایشان ملا غفار غفاری نام داشت که یک مجاهد بود وبه دست اشرار تیر خورد و به شهادت رسید.

حاج صدیف در سن ۱۲ سالگی در عرض یک سال پدر و مادرش را از دست داد نوحه خوانی را به طور جدی از دوازده سالگی در مشگین شهر در دسته طفلان آغاز کرد و در ۱۵ سالگی در مسجد امیرالمومنین (ع) مشگین شهر با بزرگ سالان مشغول نوحه خوانی بود و در موقع حساس نوجوانی و شرایط بدی که با فوت شدن پدر و مادرش در خانواده ایجاد شده بود مشوقش برادرش بود.

به مرور زمان شناخته تر شد ودر اکثر شهرهای ایران مداحی کرد ایشان حضوری گسترده در جنگ تحمیلی داشتند و از جانبازان شیمیایی جنگ تحمیلی هستند”

متن بالا را از سایت www.sodeif.net آوردم که متاسفانه مدت زیادی این سایت غیر فعال است و فایل های صوتی موجود در این سایت را نتوانستم دانلود کنم. برای همین در این پست چند کاست خیلی مشهور از ایشان را قرار می دهم.

اگر به آثار حاج صدیف گوش فرا دهید به سبک خاص و جذاب ایشان در مداحی پی می برید. صدای گیرا و انتخاب اشعار حماسی از ویژگی های بارز مداحی ایشان است. «قضیه امان نامه» «مصیبت هنده» «مجلس ولید» «امّ حبیبه» «خطبه حضرت زینب در مجلی یزید»از جمله کاستهای ایشان می باشد و کمتر کسی را می شود پیدا کرد که کاستی از ایشان را گوش نداده باشد.