دریاچه شورابیل

دریاچه شورابیل

دریاچه شورابیل به صورت یک حوضه بسته رسوبی در یک ناودیس نا متقارن کم عمق درکوهپایه های جنوب شهر اردبیل(رسوبات نئوژن) به وسعت ۱۷۰ هکتار در محدوده شهر اردبیل واقع شده است.ارتفاع  دریاچه از سطح دریا ۱۳۶۵ متر می باشد و نسبت به شهر اردبیل در بلندی قرار گرفته است.گنجایش آب دریاچه شورابیل در رقوم ماکزیمم چهارده میلیون متر مکعب برآورد و حداکثر عمق آن در این وضعیت ۱۰ متر تعین شده است.
این دریاچه قبلا” بسیار شور بوده است ولی امروزه با افزودن شدن آب شیرین از شوری آن کاسته شده، بطوریکه نوعی ماهی در آن پرورش داده می‌شود. این دریاچه دارای امکانات تفریحی، ورزشی و فرهنگی بسیاری است از جمله: قایق رانی، پیست دو و میدانی، دوچرخه سواری، باغ وحش، هتلهای مجهز و زیبا، مجموعه شهر بازی برای بچه‌ها، رستوران در وسط دریاچه و ۰۰۰

دریاجه نئور

دریاجه نئور

دریاجه نئور در فاصله ۴۲ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل در ارتفاع ۲۴۸۰ متری از سطح دریا  قرار دارد.این منطقه از نظر تقسیمات سیاسی-اداری از محدوده جنوبی به مرکزیت بودالالو از توابع بخش هیر شهرستان اردبیل می باشد.حوزه آبخیز دریاچه نئور ۴۰۶۲ هکتار وسعت دارد.پیرامون حوضه آبریز حدود۱۲ قله در محدوده ارتفاعی۲۵۷۰الی۳۲۲۲ متر از سطح دریا وجود دارد.دریاچه نئور که با متوسط۲۵۷هکتار مساحت بزرگترین دریاچه آب شیرین استان می باشد.

چشمه های منطقه نئور:گور بلاغی،شبلو بلاغی،گول بلاغی،قاشقا بلاغی،پیالا گوزه، قورما چوخور بلاغی،دیری بلاغی، پاسگاه بلاغی، قوتور بلاغی، حسین بلاغی، اوبا بلاغی، اسدخان یوردونون بلاغی، سید یوردونون بلاغی، قالا گوزه سی، فرخ یوردونون بلاغی

دریاچه قله سبلان

دریاچه قله سبلان

این دریاچه بیضی شکل بوده ودر ارتفاع ۴۸۱۱ متری در قله کوه سبلان قرار گرفته است و اندازه قطر بزرگ آن با جهت شرقی – غربی حدود ۱۸۰ متر و قطر کوچک حدود ۸۰ متر طول و وسعت دریاچه بالغ بر ۱۲۰۰۰ متر مربع است. آب آن صاف و زلال و درجه حرارت آن در ماههای گرم نیز در حد صفر است. سطح دریاچه اکثر ایام سال منجمد و پوشیده از یخ و برف می باشد و در طول سال حدود ۲ الی ۳ ماه (ماههای تیر، مرداد و شهریور) با توجه به شرایط اقلیمی سالانه منطقه، باز است. آب دریاچه از آبراهه خروجی چند متری بطرف ورودی شرقی جاری سپس در زمین فرو می رود.
با این که اکثر ماههای سال سطح دریاچه یخبندان و شرایط زیستی به حداقل تقلیل می یابد با این حال در تابستان بالاخص مرداد ماه چنانچه از ارتفاعات (تیغه ها) مشرف به دریاچه، به آب نظاره کنید دریاچه سبز رنگ به نظر می رد که حاکی از رشد جلبک های سبز – آبی در آن می باشد. علاوه بر جلبک های سبز – آبی(۱) که بیشتر از گروه کلروفیسه ها(۲) و سیانوفیسه ها(۳) هستند جانورانی از سخت پوستان(۴) که به زیر رده استراکودا(۵) تعلق دارند در جمعیت بسیار بالا در دریاچه زیست می نمایند. دهانه قیفی شکل آتشفشان در حال حاضر به صورت دریاچه بسیار زیبائی درآمده است که در نوع خود کم نظیر و از پدیده های نادر طبیعی می باشد. آب این دریاچه از جمع شدن تدریجی آبهای حاصل از ذوب برف و یخچالها و نزولات جوی تأمین می شود.

دریاچه قالغانلو

دریاچه قالغانلو

قالغانلو دریاچه ای فصلی به وسعت ۵۰۰۰ مترمربع در شرق روستای خان کندی شهرستان گرمی مغان استان اردبیل می‌باشد که از ذوب شدن تدریجی برفهای کوه قبله داشی پدیده آمده و در فصل بهار وسعت آن افزایش یافته اما در فصول خشک سال بدلیل افزایش تبخیر سطحی و مصرف آب آن توسط دامها و کشاورزان از وسعت آن کاسته می‌شود. بررسی اکولوژی طبیعی قالغانلو نشان از وجود یک اکوسیستم باانواع موجودات آبزی در آن می‌باشد. همچنین این دریاچه مکان خوبی جهت پرورش انواع ماهیان سردآبی بشمار می‌رود.